ReferenserHej Jonas!

Välkommen tillbaka från en välbehövlig minisemester. Nu är det dags att kavla upp skjortan igen och visa världen att vi är kungar på databasteknik och arkitektur för databasmiljöer.

Passar på att briefa dig lite kort om läget.

Jag var just på en lunch med Jim på Falck, de har fått enormt bättre prestanda med den nya miljön som ni rekommenderade. De sparar dessutom en hel del pengar på licenser genom att använda ny hårdvara med bättre kapacitet. Migreringen från den gamla miljön fortlöpte utan incidenter. Batch- jobbet som tidigare gick på 4 timmar, tar nu 4 minuter!!

Erik från Eniro har ringt och och de är klara med migreringen. De kan nu stänga ner de gamla miljöerna och gå vidare med de nya projekten som haltade på grund av performance problem och oförklarliga incidenter i databasmiljön. De två nya databasservrarna på virtuell plattform generar ca 5-10 gånger prestandan från de gamla servrarna. Incidenterna är borta så nu kan Erik fokusera på Change-processen istället för incidenterna.

Preben från Dansk kabelTV har nu stängt av den gamla databasservern. Projektet att flytta hela deras miljö till Fusion Database gick på 3 månader. Nu har de mellan 5 och 10 gånger hastigheten på de flesta jobben. Incidenterna har minskat avsevärt. Den nya standby-databasen ger dem tryggheten att alltid ha alla transaktioner lagrade i händelse av fel.

Standby – lösningen för Oracle standard edition som vi installerade på Cambrex fungerade från första dagen och har nu rullat utan incidenter. De sparar lätt in Enterprise licensen från Oracle med vår lösning. Genom lösningen har de dessutom allt data speglat om det skulle bli något fel på hårdvaran. Tiden för ett stopp har nu minimerats till nästan ingenting.

Höll på att glömma, Daniel på Avanza ringde. Han nämnde att det fortfarande efter två år flyter på. De vill nu diskutera lite mer kring virtualisering för att spara lite på ström, kyla och maskinvara. De har en hel del maskiner som blåser varmluft utan att utnyttjas till 100%. Ring honom för ett möte och diskutera vidare. Tror nog att deras test och utvecklingsmiljöer kan ligga virtuellt. Det kan säkert spara in 30% på maskinparken. Med Fusion Databas Server har de en helt godtagbar prestanda utan att ha förköpt sig på hårdvara.